drazse33
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #90 Dátum: 2012. január 05. - 11:45:27 » |
|
Legkov szerintem is nyomja majd, ami a csövön kifér. Colognáékban pedig akár az is benne van, hogy addig figyelgetnek egymásra, amíg az orosz befogja őket. Jó, erre kicsi az esély, mert csak van annyi eszük, hogy nem csinálnak maguknak még egy riválist.
A csajoknál alighanem minden az Alpe Cermisen dől el, Johaug hátránya akkor is nagy, ha nagyon veri a két favoritot az utolsó hegyen. Bjoergen meg Kowalczyk szerintem együtt érnek a nagy emelkedőhöz. Ha így lesz, nem sok esélyt adok a norvégnak.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
gugu02
|
 |
« Válasz #91 Dátum: 2012. január 05. - 13:50:45 » |
|
Northug idén sem fog Tourt nyerni.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Dawe44
phpBB Amatőr

|
 |
« Válasz #92 Dátum: 2012. január 05. - 13:52:41 » |
|
Hallgathatjuk Kaisa dumáját, hogy ő megmondta.  Tátott szájjal néztem végig ahogy leszakadt Petter. Érthetetlen. Még taktikának is borzalmas.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
gugu02
|
 |
« Válasz #93 Dátum: 2012. január 05. - 14:00:10 » |
|
Hallgathatjuk Kaisa dumáját, hogy ő megmondta.  Tátott szájjal néztem végig ahogy leszakadt Petter. Érthetetlen. Még taktikának is borzalmas. nálam is Cologna volt a favorit őt tippeltem győztesnek, de nem fogom azt mondani h én megmondtam  ez a verseny szisztéma Colognának van kitalálva.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csucsu20
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #94 Dátum: 2012. január 05. - 15:08:30 » |
|
Ez tuti nem taktika volt, semmi logika nincs abba, hogy az utánam másfél percre lévőhöz leszakadok és összeszedek egy baromi nagy hátrányt. Egyszerűen nem bírta, egyébként aki Colognát várta győztesnek az sem gondolta, hogy épp ezen a szakaszon fog leszakadni a norvég. Mondjuk meglepett, hogy leszakadt és után végig ment Legkovval szinte ugyanabban a tempóban, mint a svájci. Mondjuk lehet még érdekes a vége, mert ha 2 nap múlva tud gyűjtögetni jóváírásokat akkor pl. bejön 1 percen belül és az Alpe Cermisen kb 4-5-en üldözik majd Colognát.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
M021
|
 |
« Válasz #95 Dátum: 2012. január 05. - 17:42:36 » |
|
Még a végén Á.-nak igaza lesz és nem Northug nyeri a Tourt. Mondjuk az ő szuper favoritja sincs sehol. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csucsu20
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #96 Dátum: 2012. január 05. - 21:56:25 » |
|
Tudod valaki valamit arról, hogy mi van Northugal és Rickardssonnal? Csak, mert valami olyat olvasok, hogy utóbbi megbüntették vagy mi volt, de Northug neve is sokszor elhangzik. FIS oldalán meg ilyen kommentet találtam a cikk alatt "my english isn`t good but i hope that you understand. sweden coach & expert sweden tv not attack petter northung (read more in expressen.se). but in obersdorf rickardsson make the same mistake. northung received yellow card and rickardsson received 7 minutes penalty. anybody want big punishment for northung. any federation don`t make protest. but it is simply unfair for sweden skier." Felnéztem erre a svéd oldalra ezeket a cikkeket találtam: http://www.expressen.se/sport/2.701/langdskidor/1.2671286/petter-northug-jag-gjorde-inte-nagot-felhttp://www.expressen.se/sport/2.701/langdskidor/1.2671211/har-aker-northug-over-bangransenMost az a baj, hogy pofátlanul a végén lehajrázta őket miközben egy percet sem vezetett? Vagy nem értem miről van most szó. Valaki tud valamit? pwnerer te szoktál böngészni külföldi oldalakon, ha van infód, majd üzenj már valakivel légyszi!
|
|
|
|
« Utoljára szerkesztve: 2012. január 05. - 21:58:58 írta Csucsu20 »
|
Naplózva
|
|
|
|
drazse33
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #97 Dátum: 2012. január 06. - 09:30:58 » |
|
Rickardsson Obertsdorfban elhagyta a kijelölt pályát, ezért kapott egy elég kemény büntetést (utolsó helyezetthez hozzáadtak 1 mpercet, és az lett az ő ideje - kb. 7 perc plusz). Northug tegnap a hajrában szintén elhagyta a pályát, de csak figyelmeztetést kapott, ezért reklamálnak a svédek. Nem tudom, Rickardsson hibája milyen mértékű volt, de Northugé nem volt nagyon nagy: 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
drazse33
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #98 Dátum: 2012. január 06. - 09:33:46 » |
|
Háát... 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Dawe44
phpBB Amatőr

|
 |
« Válasz #99 Dátum: 2012. január 06. - 09:39:52 » |
|
Jogos a svédek reklomációja. A pálya elhagyás az pálya elhagyás akár 2 méter akár 50 cm. Nyilván nem akarták "korán" eldönteni a végkimenetelt. Ezért nem kapott büntit Northug.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
drazse33
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #100 Dátum: 2012. január 06. - 09:42:21 » |
|
Amúgy lehet, hogy Northug dobogón sem lesz a végén. Teljesen fáradtnak tűnik, Cologna sokkal okosabban versenyez, a Tour tényleg neki lett kitalálva. Kicsit alulértékelt Northuggal szemben, szerintem legalább akkora klasszis, mint ő. Mondom ezt úgy, hogy abszolút a norvégoknak szurkolok.
A lányoknál továbbra is Kowalczykot látom esélyesnek, az utolsó szakasznak pár másodperc eltéréssel fognak nekivágni, a hegyen pedig jobb lesz a lengyel. Bjoergennek egy előnye lehet, hogy pszichésen nagy erőt adhat neki, hogy az utóbbi etapokat ő nyerte. Mondjuk ehhez a tömegrajtoson is hoznia kell magát.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
drazse33
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #101 Dátum: 2012. január 06. - 09:46:33 » |
|
Jogos a svédek reklomációja. A pálya elhagyás az pálya elhagyás akár 2 méter akár 50 cm. Nyilván nem akarták "korán" eldönteni a végkimenetelt. Ezért nem kapott büntit Northug.
Szerintem is jogos. Mondjuk én már Rickardsson büntetését is túlzásnak tartottam, de mindkettejüket meg kellett volna büntetni valami ésszerű büntetéssel. Northugnak már úgyis elment ez a hajó, amúgy is elég megosztó figura, jobbat tett volna a karrierjének és a megítélésének - meg a jellemének is -, ha kap valami normális büntetést.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Csucsu20
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #102 Dátum: 2012. január 06. - 10:46:57 » |
|
Ja, így most már világos. Köszi az infót drazse33! Egyetértek egyébként veletek meg a svédekkel, nem szabad kivételezni senkivel sem, viszont komoly büntetést ilyenért nem adnék senkinek sem.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Dawe44
phpBB Amatőr

|
 |
« Válasz #103 Dátum: 2012. január 06. - 10:49:09 » |
|
Szószerint! Azért mégsem lenne jó egy tömegbukás, ha keskeny a pálya. Nyilván ha közel kerülnek hozzád csak egy irányba mehetsz. 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Dave985
|
 |
« Válasz #104 Dátum: 2012. január 06. - 12:14:52 » |
|
'pwnerer megjegyzése:
Nem is értettem Vásárhelyi Tamást miért mondta, hogy taktika. Egyértelműen nem taktika volt. Aki látta Northug fejét a leszakadás pillanatában az láthatta, hogy őrületes légszomja volt. Nem is emlékszem, hogy valaha láttam volna őt így. Valószínűleg túl erős volt a kezdés, főleg, hogy felfele kellett mennie. Sőt én azt mondom, hogy ennek fényében óriási eredmény, hogy menni tudott Legkovval, és néha még vezetett is kicsit. Mikor már az orosszal, vagy 5-en voltak, és látszott a feje, akkor sokkal jobban nézett, ott már tudott volna menni Colognával, de hát ahhoz nem kellett volna az a krízis. Egyébként olyan vélemény is volt, hogy a magaslat miatt történhetett ez, mivel 1200 méter fölött voltak végig. Egyébként, akinek volt már légszomja az szerintem tudja milyen az, mert a fáradtságon meg a holtponton még valahogy túl lehet lépni, de ilyen esetben semmi ereje nem marad az embernek. Ha Northug nem esik össze, és szombaton valahogy sikerülne fél perc közelébe kerülnie, akkor talán, de ennek már nem sok esélyét látom sajnos, de, ahogy a norvég tv-nek nyilatkozta egy volt svéd futó, rossz napja bárkinek lehet. Mindenesetre, ha Cologna nyeri, akkor nagyon megérdemli majd, mert borzasztó erős eddig egész versenyen.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|