|
|
Jyrkki 2
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #31 Dátum: 2008. március 26. - 11:44:34 » |
|
(Elnézést, nem léptem be)
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|
Admin
|
 |
« Válasz #32 Dátum: 2008. március 26. - 11:53:10 » |
|
Kedves Furton Tamás! Légyszíves írd meg az email címedet! Üdv, D. Sziasztok.
Ha jol tudom, a kommentátorok által feltett kérdésre, mely szerint hogy volt olimpiai versenyszám (téli) a curling, a helyes megoldása:
1998 Nagano. (JAP)
Üdv:
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|

|
 |
« Válasz #33 Dátum: 2008. március 26. - 11:54:32 » |
|
ha egyszer véletlenül nem a németek meccse lenne előtérben, leszakadna az ég talán..
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jyrkki 2
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #34 Dátum: 2008. március 26. - 12:05:02 » |
|
Úgy tudom, az európai curling közvetítés a németek kezében van. Ezt még 2003-ban hallottam, amikor én is kommentáltam.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jyrkki 2
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #35 Dátum: 2008. március 26. - 12:10:46 » |
|
Az IOC 1993-ban vette fel a curlinget, de akkor váltott 2 éves követési szakaszokra a téli-nyári olimpia, ezért csak '98-ban került sorra élesben. Azelőtt 6-szor volt (eddig össz. 9x), 1924-ben, '32-ben, '48-ban, '64-ben, '88-ban, és '92-ben - ez utóbbit - mint még mindig csak bemutató játék - éppen Andrea Schöpp csapata nyerte meg a nőknél, tehát valahol már "olimpiai bajnokok". A Nemzetközi Olimpiai Bizottság 1998-ban Naganóban vette fel az olimpiai sportok közé.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jyrkki 2
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #36 Dátum: 2008. március 26. - 13:34:19 » |
|
Valójában az a Whoa! - ami egyébként "Off"-nak felel meg, ez ebben az esetben szó szerint "Hagyd!", amit itthon használunk helyette, ha abba kell hagyni a söprést, illetve el sem kell kezdeni. !kérdés ami régóta érdekel, sokmindent kiabálnak sokféle nyelven a korong csúszása közben, de már minden nemzetnél hallottam azt, hogy "vóvóvó", ez mit jelent? nem tudok rájönni :roll: ha valaki tudja a kommentátoron kívül, az írja ide 
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
OLDMEN

|
 |
« Válasz #37 Dátum: 2008. március 26. - 19:25:34 » |
|
1993-ban döntöttek róla igen, de 1998-ban vették fel hivatalosan az olimpiai sportágak közé. 1992-ben volt utoljára együtt a két olimpia Albertville és Barcelona. Világbajnokságot meg 1959 óta rendeznek a férfiaknak, a hölgyeknek 1979-től. Még egy kis háttérinfó... :lol: Az IOC 1993-ban vette fel a curlinget, de akkor váltott 2 éves követési szakaszokra a téli-nyári olimpia, ezért csak '98-ban került sorra élesben. Azelőtt 6-szor volt (eddig össz. 9x), 1924-ben, '32-ben, '48-ban, '64-ben, '88-ban, és '92-ben - ez utóbbit - mint még mindig csak bemutató játék - éppen Andrea Schöpp csapata nyerte meg a nőknél, tehát valahol már "olimpiai bajnokok".
|
|
|
|
|
Naplózva
|
No pain, no gain!
|
|
|
OLDMEN

|
 |
« Válasz #38 Dátum: 2008. március 26. - 20:46:04 » |
|
Jó sorsolás volt. Az első nyert. Ez nem igazságos. :roll: E-mail-ra kellett volna küldeni vagy sms-re... Ez így nem volt fair. :roll:
|
|
|
|
|
Naplózva
|
No pain, no gain!
|
|
|
Jyrkki 2
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #39 Dátum: 2008. március 27. - 01:24:53 » |
|
De hát én is ezt írtam... Amire válaszoltam: azt írta, hogy '98-ban vették fel, nem, akkor volt hivatalos éremosztás először. A háttérinfókról még napokat tudnék beszélni, azokat inkább hagyjuk  Kicsit mostanában elmaradtam a sok hír miatt, de ezzel anno sokat foglalkoztam: http://www.curling.hu/tortenet/tort_szovetsegek1993-ban döntöttek róla igen, de 1998-ban vették fel hivatalosan az olimpiai sportágak közé. 1992-ben volt utoljára együtt a két olimpia Albertville és Barcelona. Világbajnokságot meg 1959 óta rendeznek a férfiaknak, a hölgyeknek 1979-től. Még egy kis háttérinfó... :lol:
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
OLDMEN

|
 |
« Válasz #40 Dátum: 2008. március 27. - 12:35:46 » |
|
Nemegészen. Jól írta aki azt írta hogy '98-ban vették fel. Ok, hogy '93-ban döntöttek róla és ez igaz. De nem is ez volt a kérdés. Döntöttek róla vagy vették fel. A kettő nem ugyanazt jelenti. A háttérinfót mert most vb megy azért írtam még hozzá. Különben meg már mindegy, úgyse nyertetek vele. :roll: Legközelebb a kérdéseket e-mail-ben vagy sms-ben kellene beküldeni. Itt persze hogy az első nyer, mert felételezik hogy a többiek róla másolják le, de mi van akkor ha a másik is tudja tényleg? És persze az internet nélküli tv-t nézők is ugye. Ezért ez nem volt fair. A curling.hu jó oldal ismerem. De hát én is ezt írtam... Amire válaszoltam: azt írta, hogy '98-ban vették fel, nem, akkor volt hivatalos éremosztás először. A háttérinfókról még napokat tudnék beszélni, azokat inkább hagyjuk  Kicsit mostanában elmaradtam a sok hír miatt, de ezzel anno sokat foglalkoztam: http://www.curling.hu/tortenet/tort_szovetsegek1993-ban döntöttek róla igen, de 1998-ban vették fel hivatalosan az olimpiai sportágak közé. 1992-ben volt utoljára együtt a két olimpia Albertville és Barcelona. Világbajnokságot meg 1959 óta rendeznek a férfiaknak, a hölgyeknek 1979-től. Még egy kis háttérinfó... :lol:
|
|
|
|
|
Naplózva
|
No pain, no gain!
|
|
|
Jyrkki 2
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #41 Dátum: 2008. március 27. - 12:56:49 » |
|
Ok, igaz. Csak amire én ki akartam lyukadni: már '93-ban is olimpiai sportág volt, csak senki sem tudott róla, mert nem volt hozzá olimpia  De tényleg nem ez volt a kérdés. A játékra nem is neveztem, alig tudom nézni a ES-t.. Más, ami kicsit fáj nekem, hogy sorra eltünedeznek a sztárok, akiket 2002-től figyelellem kísérek. Jobb híján most azért szurkolok Ott-nak, mert ő még versenyben van, és a többieket (Gasparit és Jarkovákat kivéve, de értük sosem rajongtam) egyszerűen nem ismerem. A svédek most szalasztották el a lehetőségét annak, hogy ranglista vezetők legyenek, ha megelőzik a kanadaiakat, ez most bekövetkezett volna. A skót újonc csapat meg kockáztatja az olimpiai részvételt, na, az nagyon cifra lenne... A norvégok is eltűntek, Nordby feladja, de a többiek? Kanadának szurkolni olyan, mint nyári olimpián az USÁ-nak, dánok-svájciak versenyben, de Kína mit kere ott?  Felborult a világ rendje. Hajrá Európa.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
OLDMEN

|
 |
« Válasz #42 Dátum: 2008. március 27. - 13:32:36 » |
|
Én régebben a svédeknek szurkoltam, Norbergéknek, de ez az új csapat nemigazán tetszik... :roll: Így maradnak a svájciak, Ott is nagy kedvencem. Oroszokat én sem csípem. De Schöppéket se nagyon... Ok, igaz. Csak amire én ki akartam lyukadni: már '93-ban is olimpiai sportág volt, csak senki sem tudott róla, mert nem volt hozzá olimpia  De tényleg nem ez volt a kérdés. A játékra nem is neveztem, alig tudom nézni a ES-t.. Más, ami kicsit fáj nekem, hogy sorra eltünedeznek a sztárok, akiket 2002-től figyelellem kísérek. Jobb híján most azért szurkolok Ott-nak, mert ő még versenyben van, és a többieket (Gasparit és Jarkovákat kivéve, de értük sosem rajongtam) egyszerűen nem ismerem. A svédek most szalasztották el a lehetőségét annak, hogy ranglista vezetők legyenek, ha megelőzik a kanadaiakat, ez most bekövetkezett volna. A skót újonc csapat meg kockáztatja az olimpiai részvételt, na, az nagyon cifra lenne... A norvégok is eltűntek, Nordby feladja, de a többiek? Kanadának szurkolni olyan, mint nyári olimpián az USÁ-nak, dánok-svájciak versenyben, de Kína mit kere ott?  Felborult a világ rendje. Hajrá Európa.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
No pain, no gain!
|
|
|

|
 |
« Válasz #43 Dátum: 2008. március 27. - 14:18:35 » |
|
velem is sikerült megutáltatni a német curlingcsapatot, bár ez nem a lányok hibája, hanem azé aki elintézte, hogy mindig az ő mérkőzésüket kelljen néznem :?
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
Jyrkki 2
phpBB Kezdő

|
 |
« Válasz #44 Dátum: 2008. március 27. - 14:37:30 » |
|
Igen, Norbergék szédületeset csináltak az elmúlt pár évben... a csúcson kell abbahagyni. Martin, Woodot, Lockhart, Nordby, Norberg, Holm - legalább Madeleine Dupontot ismerem. És persze Ottot, akiknek most nagyon szurkolok, meg Schöppöt, akiknek így 30 év után már kezd megkopni a figyelmük, de nekem nincs velük bajom, öröm volt "sztárokat" nézni. Valaki azért megy moziba, én meg ezért kapcsolok az ES-ra.  karma: nem ők tehetnek róla, közvetítés, az ES-nél ami francia központú, nem a kanadaiak válogatják be a műsort, hanem ráadásul a németek... A férfiaknál sincs már Trulsen, Lindholm, Uusipaavalniemi... amíg Murdoch, Kapp, Stöckli vagy Schwaller játszik, van mit nézni, de a tengeren túliak, és főleg a pacifikusok sosem érdekeltek.
|
|
|
|
|
Naplózva
|
|
|
|
|